SUT SANOATIDA XAVFSIZLIKNI BOSHQARISH: HACCP TIZIMI VA AVTOMATLASHTIRILGAN TEXNOLOGIYALAR INTEGRATSIYASI

16.06.2025 "Modern Science and Research" xalqaro ilmiy jurnali 1 seriyasi. Volume 4 Issue 6

Abstract. Ushbu maqolada sutni qayta ishlash jarayonlarida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha zamonaviy texnologik yechimlar ko‘rib chiqiladi. Gigiyena talablariga rioya qilish, mikrobiologik xavflarni kamaytirish, ilg‘or avtomatlashtirilgan tizimlar, hamda HACCP tizimining joriy etilishi orqali xavfsizlikni oshirish usullari tahlil qilinadi.

Keywords: sut mahsulotlari, oziq-ovqat xavfsizligi, sterilizatsiya, avtomatlashtirish, HACCP, sanitariya.


Telegram ZENODO OpenAire Copernicus Cyberleninka Google Scholar Impact Factor