MEVA-SABZAVOT MAHSULOTLARINI SAQLASH MUDDATINI UZAYTIRISH UCHUN PEKTIN ASOSIDAGI QOPLAMALARNING TEXNOLOGIK XUSUSIYATLARI

15.01.2025 "Modern Science and Research" xalqaro ilmiy jurnali 1 seriyasi. Volume 4 Issue 1

Abstract. Ushbu maqolada meva-sabzavot mahsulotlarini saqlash muddatini uzaytirish uchun pektin asosidagi qoplamalarning texnologik xususiyatlari o'rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, pektin asosidagi qoplamalar meva-sabzavotlarning nafas olish tezligini pasaytirishi, namlik yo'qotilishini kamaytirishi va mikroorganizmlar o'sishini sekinlashtirishi aniqlangan. Bu qoplamalar ekologik toza va iste'molchilar uchun xavfsiz bo'lib, saqlash muddatini sezilarli darajada uzaytirish imkonini beradi.

Keywords: pektin qoplamalar, meva-sabzavotlar, saqlash muddati, oziq-ovqat sanoati, bioparcha.


Telegram ZENODO OpenAire Copernicus Cyberleninka Google Scholar Impact Factor