SUT VA SUT MAHSULOTLARIDA KALSIYNING MIQDORI

16.10.2024 "Modern Science and Research" xalqaro ilmiy jurnali 1 seriyasi. Volume 3 Issue 10

Abstract. Ushbu maqolada butun O’zbekiston miqiyosida oziq-ovqat sanoatida bo’yicha sut va sut mahsulotlarida kalsiyning tutgan o’rni va inson organizmi uchun kerakli modda ekanligi haqida so’z yurutiladi. Albatta insoniyat umri davomida sog’lom hayot kechirishi uchun kerakli bo’lgan modda va vitaminlar soni judayam ko’p, ular ichidan sut va sut mahsulotlarida eng ko’p uchraydigan kalsiy moddasi haqida batafsil o’rganib chiqamiz.

Keywords: Sut, kalsiy, pishloq, inson, mahsulot, oziq-ovqat, hayot, vitamin, modda, fizika, kimyo.


Telegram ZENODO OpenAire Copernicus Cyberleninka Google Scholar Impact Factor